show: 20u30 - 21u30
Esinam Dogbatseis een Belgisch-Ghanese multi-instrumentaliste, gevestigd in Brussel. Al op jonge leeftijd raakte ze gefascineerd door muziek, in het bijzonder door percussie-instrumenten zoals de tama. Piano werd haar eerste hoofdinstrument, maar om praktische redenen onderweg en op tournee koos Esinam vervolgens al snel voor de dwarsfluit. Als ESINAM creëert ze een compleet eigen muzikale wereld, vol ritmes, grooves, melodieën en loops.Doordat ze zich louter laat leiden door klanken, slaagt ESINAM erin haar soulvolle stem te ver-mengen met traditionele Afrikaanse percussie, hier en daar gecombineerd met elektronische invloeden en aangevuld met levendige melodieën en improvisaties op dwarsfluit. Haar composities leggen tevens de diverse geografische, culturele en muzikale invloeden bloot die ze mee kreeg via haar persoonlijke geschiedenis en langs meerdere reizen, ontmoetingen, tours en samenwerkingen.