show: 15u30 - 16u10
Met schroothoop brengen multi-instrumentalisten Rik Staelens, Margo Maex en Timo Vantyghem een hypnotiserend, zinderende en dansbare trip door de Brusselse melting pot. De drie Brusselaars verbaasden met hun bezwerende en bejubelde debuutplaat Klein Gevaarlijk Afval (Rebel Up, Stadskanker), een heerlijke mix van jazz, oosterse muziek en cubaans-afrikaanse ritmes. Het instrumentarium van de band bestaat uit alles wat ze op straat kunnen vinden: werfemmers, pvc-buizen, conservenblikken, wasdraad, potten, pannen en wat meer. De home made instrumenten van schroothoop zorgen voor een unieke, scheurende en toch zwoele sound die op het album helemaal tot zijn recht kwam dankzij de post-productie van Dijf Sanders. Dit jaar kwam hun tweede album MACADAM uit dat al op even veel lof kon rekenen.

 Dit trio verstaat de unieke kunst om van afval muziekinstrumenten te maken die niet alleen uiteenlpende culturen perfect met elkaar verbinden, het zorgt voor een set die je vol bewondering naar adem doet happen, of lekker doet meedeinen op je stoel. Want stil zitten is dus onmogelijk. (Erik Vandamme, Musiczine 6.9.2020