show: 18u30 - 19u45
Lander & Adriaan is een Belgisch duo met drummer Lander Gyselinck (Stuff.,Beraadgeslagen,LABtrio) en Adriaan Van de Velde (Pomrad, Mauro Pawlowski, J. Bernardt). Hun gemeenschappelijke voorliefde voor gelikte digitale synths en underground dance-muziekgenres uit de jaren 90 bracht hen samen om zich tijdens de allereerste lockdown in 2020 onder te dompelen in symbiotische jams. Na een reeks zeer succesvolle under-the-radar-concerten namen ze in de zomer van 2021 een album op dat in het voorjaar van 2022 uitkwam. Hun zacht gestoorde mashup van dansmuziekgenres uit de jaren 90, zoals Chicago juke, Detroit techno, UK-Funky, klassieke rave met melige jazzfusion en alledaagse jazzimprovisatie, brengt je naar een aangenaam gestoord rijk van onschuldige genoegens, pure gekheid en pure opwinding. ‘Post Nudism Rave’ noemen ze dat. Anderen noemen het ‘free rave’, ‘confusi-trance’ en ‘sophisti-rave’. Een glimmend 3D pixie-fantasieland afgewisseld met een gruizige, donkere, rokerige onderwereld van slijmerige buitenaardse wezens en stinkende trollen. Je zult de kwantumsensatie ervaren van interplanetaire omgevingsdrones, zoete drumwaanzin, vlezige sacharinemelodieën, papperige baslijnen, allemaal zachtjes verweven in rauwe, zweetdruppelende dansmuziek. Ga (half)naakt en dans!