Wat jazz typeert is de vrijheid van spelen en improviseren.

Op onze familiedag stellen we dan ook een gevarieerde affiche met artiesten die jong en oud laten kennismaken met een muzikale wereld waar deze vrijheid centraal staat.

Vrijheid om te creëren, om te improviseren.

Beleving staat  centraal op deze dag. 

En uiteraard bieden we ook deze namiddag  we een breed arsenaal aan lekkere dranken en eten aan.showtime: 14u00 - 15u00

De fantastische muzikanten van fijnbesnaard & Compagnie brengen een jazzy versie van hun voorstelling Ritmelodie. De rode draad doorheen de voorstelling zijn de bouwstenen van muziek. Wat is ritme/melodie? Wat zijn de verschillen tussen soorten muziek(instrumenten), maar ook tussen muzikanten en hoe werken ze samen? Een erg aanstekelijke en bovendien leerrijke voorstelling voor jong en oud.


Showtime: 16u15 – 17u00

Met zijn nieuwe audiovisuele klankinstallatie duiken we met RẠN SAN HÔ of in het Nederlands ‘Koraalrif’, in een wereld van schijnbaar ontmantelde en levenloze objecten. Langzaam openbaart zich een bezwerende microkosmos en klinken er stuiterende breinaalden, heupwiegende elastiekjes, een ronkende doedelzak en niet te stoppen, swingende chopsticks. Aanschouw en dobber mee tussen de klanken van de levenslustige voorwerpen van Slumberland.


Showtime: verschillende sessies doorheen de namiddag, ter plekke inschrijven


Kalmthouts beatbox trots Uruz gooide al hoge ogen enkele jaregn geleden bij Belgium’s Got Talent. We mochten hem ook al verwelkomen bij één van de Jazz op de Hei sessies met een meer dan gesmaakte set. Op onze familiedag zal hij een initiatie beatboxen geven voor jong en oud. Laat deze kans niet schieten.

in samenwerking met