Over ons

Eind augustus 2023 zal het exact 40 jaar geleden zijn dat in Heide, Kalmthout het allereerste ‘Jazz op de Hei’ festival werd georganiseerd…

Jazz op de Hei is een Belgisch festival dat voor het eerst werd opgericht in 1983 en een belangrijke plaats innam in de Belgische jazzscene. Het festival ontstond uit de werking van ‘Kindervreugd’ van de stad Antwerpen die kampen voor kinderen organiseerde op Domein Diesterweg in Kalmthout. 

Het festival vond er plaats tot begin jaren 2000 waarna het geruisloos verdween.

Na een onderbreking van 20 jaar wordt het opnieuw opgericht door een nieuwe groep enthousiastelingen die zich verenigden in de vzw jazzopdehei.

Een belangrijk kenmerk van Jazz op de Hei is de lokale inbedding en het respect voor de natuur. Het festival vindt plaats op een unieke locatie in het hart van de Noorderkempen, omringd door de natuur. De organisatoren hechten veel belang aan ecologie en duurzaamheid en willen het festival zo groen mogelijk maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met lokale leveranciers en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare materialen.

Het programma van Jazz op de Hei is een staalkaart van de hedendaagse Belgische jazzscene en weerspiegelt de verschillende facetten van deze muziekstijl. Het festival trekt dan ook een breed publiek aan, van jong tot oud en van jazzliefhebbers tot mensen die gewoon willen genieten van een gezellige dag vol muziek in de natuur.  

Kortom, Jazz op de Hei is een uniek festival dat niet alleen jazzliefhebbers zal bekoren.

Doorheen het jaar organiseert Jazz op de Hei enkele kleinschalige sessies op verschillende (geheime) locaties in Kalmthout.
 

contact en info: info@jazzopdehei.be

in samenwerking met